Projecten

Projecten

Altijd het juiste licht

Lycalux is tegenwoordig van alle markten thuis maar wij zijn ooit gestart met het geven van adviezen op het gebied van licht aan de gezondheidszorg. De ervaring die wij met het geven van deze adviezen hebben opgedaan heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een aantal armaturen speciaal voor de gezondheidszorg. Er bleek vanuit de medische sector namelijk behoefte te zijn aan een hoogwaardige vervanger voor de destijds aanwezige fluorescentie-verlichting.

Het onderhoud en de warmteontwikkeling van deze conventionele verlichting zorgde voor problemen in de klinische omgeving. Wij hebben in samenwerking met een aantal vooraanstaande partijen armaturen weten te ontwikkelen die wél aan alle eisen voldeden. Deze armaturen beschikten ook over een aantal specifieke features. Zo heeft medisch personeel bij de door ons destijds ontwikkelde armaturen de mogelijkheid om in operatiekamers onder andere groen licht te kunnen selecteren. Het succes van deze armaturen heeft voor een vliegende start van onze onderneming gezorgd.

Lycalux Medical Lighting is inmiddels niet meer weg te denken uit de operatiekamer! Na het succes in de medische sector hebben wij doorgepakt. Naast operatiekamers hebben wij projecten uitgevoerd in andere sectoren zoals cleanrooms, apotheken, winkels, warehousingen maar ook hebben wij de inrichting van verschillende kantoren verzorgd. Wij werken voor de uitvoering van deze projecten samen met een aantal grote installateurs en dankzij onze goede contacten met architecten, adviseurs en middelgrote installateurs hebben wij ook de mogelijkheid om mee te werken aan het stijlvol inrichten van diverse woningen.

Op deze pagina treft u een aantal van deze projecten aan. Renovatie, nieuwbouw, besparing of gewoon eens wat anders: Lycalux denkt ook over uw project graag met u mee!

Operatiekamers en cleanrooms

Operatiekamers en cleanrooms zijn beiden onderdeel van een klinische omgeving. Steriliteit staat in deze ruimtes natuurlijk voorop maar ook de verlichting is hier enorm belangrijk. Door gebruik te maken van armaturen met een hoge lumenstroom en een CRI-waarde van 90 of hoger wordt het perfecte lichtbeeld gecreëerd voor het medisch personeel. De panels van Lycalux Medical voldoen aan de lux-eis van 1000lux en kunnen geschakeld worden in een additionele kleur om contrasten te vergroten. Wij hebben voor veel ziekenhuizen de verlichting van operatiekamers mogen verzorgen. Wij zorgen er voor dat de verlichting uiteraard compleet met DALI-Plug&Play installatieboxen wordt uitgerust. Dit zorgt er voor dat de gebruiker de verlichting aan het bedieningspaneel in de operatiekamer kan koppelen. Benieuwd naar beelden van onze projecten? Bekijk dan de impressie!

Kantoren

Verlichting wordt in kantoren nog wel eens onderschat. Dat is geheel onterecht want het goed verlichten van een werkplek is enorm belangrijk. Zo kunt u met bepaalde led-armaturen een hinderlijke reflectie op beeldschermen voorkomen. Wij leveren armaturen die over een minimale UGR-waarde beschikken en die u, indien gewenst, kunt schakelen op een daglichtsensor. Het is bewezen dat met dit soort armaturen vermoeidheid of hoofdpijn tegen worden gegaan. Maar licht is niet alleen praktisch. Licht geeft ook een prettige sfeer in representatieve ruimtes zoals bijvoorbeeld ontvangstruimtes, showrooms, spreekruimtes en kantines. En dat is belangrijk, niet alleen voor uw personeel maar natuurlijk ook voor (potentiële) klanten die bij u op bezoek komen. Wij hebben al een aantal kantoren van goede verlichting mogen voorzien. Bekijk de impressie en neem contact met ons op voor meer informatie!

Industriehallen

Eén van de grootste uitdagingen is het verduurzamen van een (grote) hal. Duurzaam licht kan een grote rol spelen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Licht in een fabrieks- of opslaghal is essentieel is voor de productiviteit en veiligheid maar op licht kan in uw industriehal vaak enorm bespaard worden. Wij hebben in de jaren dat wij actief zijn meerdere hallen van nieuwe en betere ledverlichting voorzien. Onze armaturen zijn vaak niet alleen optisch mooier om te zien, ook is het licht vele malen duurzamer. Zo voegen wij slimme sensoren aan onze verlichting toe waardoor het energieverbruik met wel 70% gereduceerd kan worden! Vult u uw ruimte met magazijnstellingen? Laat u deze ruimte open? Bent u veel of weinig aanwezig in bepaalde delen van uw hal? Wij houden in ons lichtplan met alles rekening!

Woningen

Houdt u van strak? Bent u meer gecharmeerd van een klassieke stijl? Of gaat u voor de industriële look? Wat uw smaak ook is, de diversiteit aan armaturen is bij Lycalux groot. Wij werken samen met internationale fabrikanten en mede daardoor hebben wij voor elke type inrichting de juiste armaturen. Laat ons u helpen en breng met verlichting sfeer aan in uw woning. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste spots, decoratieve pendelarmaturen, lichtlijnen, vloerlampen en tafellampen. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen, behoeften en stijl in kaart te brengen. Vervolgens verwerken wij dit alles vrijblijvend voor u in een lichtplan. Bekijk onze impressie om te weten te komen wat voor werk wij al in verschillende woningen verricht hebben. Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.